Antivraat

Dorppolderweg De lier

Vorig jaar november hebben we in opdracht van Dura Vermeer een prachtige nieuwe Natuurvriendelijke oever mogen aanleggen met onze Aqua-Flora® matten. Het te bekleden tracé is maar liefst 950m lang! In eerste instantie is er niet gekozen voor een antivraatconstructie, maar in het voorjaar bleek dat er toch wel veel watervogels aanwezig waren in het gebied. Om de kwaliteit van de Natuurvriendelijk oever te waarborgen, is besloten deze toch te plaatsen. Voor de relatief korte periode dat de Aqua-Flora® matten er nu liggen, ziet het er wel al prachtig uit!

Antivraatconstructie

Bij de aanwezigheid van veel watervogels in de buurt, raden we áltijd aan om een antivraatconstructie te plaatsen. Dit kan een hoop schade voorkomen! Watervogels vinden de beplanting erg lekker, of vertrappen het c.q. poepen eroverheen! Uiteraard is het de bedoeling dat de constructie weer verwijdert wordt. Uiteindelijk creëert het juist een extra leefgebied voor watervogels, insecten, vis, etc. Deze constructie is bedoelt om de vegetatie c.q. beplanting de kans te geven om voldoende aan te sterken.

Het installeren

De beste periode om antivraat te plaatsen, is direct na het plaatsen van de Aqua-Flora® materialen. Dit omdat de watervogels dan de kans niet krijgen om bij de beplanting te komen.

Interesse in een dergelijke constructie? Laat het ons weten!