Goed weer om..Aqua-Flora® te planten!

Ideale seizoen

Vanaf het voorjaar (maart/april) is het buiten ideaal om Aqua-Flora® te planten! Wanneer het buiten boven de 10 graden celsius is, schieten de wortels die zich onderaan de Aqua-Flora® matten en -rollen hebben gevormd, meteen de grond in. Dit zorgt ervoor dat de materialen meteen goed vast komen te zitten, wat direct de afkalving/erosie van het talud tegen houdt. Een van de meest genoemde argumenten om Aqua-Flora® te plaatsen. Voorjaar is ideaal, maar deze periode (juni/juli) planten we ook erg veel natuurvriendelijke oevers. Als je in je achterhoofd houdt dat alles goed groeit boven die 10 graden, dan kun je in Nederland negen van de twaalf maanden zonder problemen aanplanten. En daarbuiten? Zetten we de materialen goed vast met bijvoorbeeld houten haringen, om  alles op z’n plek te houden. Zo kunnen we het hele jaar door iedereen voorzien van onze prachtige Aqua-Flora® matten en -rollen! Één uitzondering, wanneer het vriest kunnen we de materialen niet uit de bassins halen, en dus ook niet plaatsen.

Installatie

Wij bieden uiteraard garantie op hetgeen door ons wordt geplaatst. We geloven in onze producten en de duurzaamheid hiervan. Wat houdt dat in? Wij garanderen gedurende een periode van twee jaar na installatie datum, dat de Aqua-Flora® materialen, met name het plantmateriaal geen gebreken vertoont. Voorts garanderen wij, dat binnen 24 maanden na het plaatsen >90% van de Aqua-Flora® volledig begroeid zullen zijn. Groeistoornissen t.g.v. gebrek aan: licht of gebrek aan vocht zijn uitgesloten van onze garantievoorwaarden. Dit geldt eveneens voor schade en groeistoornissen veroorzaakt door: overmatige algenbloei, te grote waterdiepte, zwerfvuil, watervogelvraat /- vertrappen en of t.g.v. (loslopende) honden & personen. Wat ons brengt bij het volgende..

Watervogels

Nadeel is dat er in deze periode zeer veel watervogels aanwezig zijn. Begrijp me niet verkeerd, ik heb niets tegen watervogels. Het is alleen wel zo, dat de meeste onze planten bijzonder lekker vinden. Ze kunnen erg veel schade aanrichten aan net geïnstalleerde materialen. Ze eten de plantjes, lopen of poepen er overheen. Je kunt voor voorstellen dat dat niet bevorderlijk is voor de groei! Daarom raden wij altijd aan om onze antivraatconstructie toe te passen. Dit is een constructie met bamboestokken en gaas die ervoor zorgt dat, in ieder geval in de eerste periode, de beplanting beschermd is tegen watervogels. Zeker de investering waard, wanneer je bedenkt dat je anders veel tijd en geld kwijt bent aan inboet, of wellicht zelfs nieuwe materialen moet aanschaffen. Alle dagproductie die we draaien, wordt meteen voorzien van een antivraat voor optimale bescherming.

Foto’s

Wanneer vroeg in het voorjaar geïnstalleerd wordt, heb je hetzelfde jaar al een prachtig resultaat. Wordt er in de koudere periodes van het jaar geïnstalleerd, dan kan het zo zijn dat je het voorjaar erop pas echte groei gaat zien. Logisch, zo werkt de natuur nou eenmaal! Maar het prachtige resultaat komt er sowieso! Kijk maar naar onderstaande beelden.

V.l.n.r.

Aqua-Flora® matten in Den Haag, van Baaklaan, eind april 2019 geplaatst.
Aqua-Flora® rollen in Rotterdam, Zwaanhalskade, voorjaar 2016 geplaatst.
Aqua-Flora® Floatland in Rotterdam, Pr. Alexander polder, oktober 2018 geplaatst.